16.2 C
Xánthi
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

Δωρεάν έλεγχος μαθησιακών δυσκολιών στο κοινωνικό κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» (+video)

Το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ», σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα EyeRadar, προσφέρουν την δυνατότητα διεξαγωγής, δωρεάν ελέγχου, αναγνωστικών προβλημάτων, σε συνδυασμό με οφθαλμολογικό και ακοολογικό έλεγχο, σε παιδιά από Β’ έως ΣΤ’ Δημοτικού. Σκοπός αυτής της δράσης είναι να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα δυσλεξίας και μαθησιακών δυσκολιών .

Η εν λόγω προσπάθεια υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αβδήρων και την συμπαράσταση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Για τον λόγο αυτό το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Κέντρου, είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Κουρτίδη, τον Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη, την κ. Αλεξάνδρα Γκουλιαμα, Ειδική Σύμβουλο Περιφέρειας ΑΜΘ σε θέματα υγείας καθώς και με τον κ. Αλέξανδρο Χαλιορή του Ομίλου Πλαστικά Θράκης.   

Το παρών στην συνάντηση – ενημέρωση, έδωσε και ο Επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας EyeRadar  Δρ. Ιωάννης Ασλανίδης, Οφθαλμίατρος , Ιδρυτής και Ιατρικός Διευθυντής της ΕΜΜΕΤΡΩΟΙΑ  ΑΕ.

Ο έλεγχος περιλαμβάνει: Aκοολογικό και οφθαλμολογικό έλεγχο για να επιβεβαιωθεί ότι το παιδί βλέπει και ακούει καλά. Στη συνέχεια το παιδί θα διαβάσει κείμενα σιωπηλά από την οθόνη ενός υπολογιστή που έχει μια ειδική κάμερα καταγραφής της κίνησης των ματιών. Η κάμερα και η κίνηση των ματιών είναι αυτά που θα δώσουν τις πληροφορίες για την αναγνωστική ικανότητα του παιδιού.Μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης τίθενται κάποιες απλές ερωτήσεις κατανόησης για να βεβαιωθεί ότι το παιδί διάβασε προσεκτικά το κείμενο. 

Η δράση διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Κέντρου στο Μαγικό έως 6 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Κέντρου «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» 25410 91975 από Δευτέρα έως Παρασκευή  11:00 – 13:00

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ