Συνέντευξη από τον Τάσο Νεοφυτίδη

0
81

Το παραδοσιακό καφενείο του Πετεινού το ξέρουμε όλοι. Αυτό που επίσης ξέρουμε όλοι, είναι πως εδώ και ένα χρόνο περίπου το «Καφέ Της Λάμπης» δεν είναι μόνο ένα απλό καφενείο αλλά συγχρόνως και ένα «Must» delivery Cafe που εξυπηρετεί όχι μόνο τον Πετεινό αλλά και όλα τα κοντινά χωριά και την Ξάνθη. Με διαδικτυακή παρουσία σε τρείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες (e-food, fagi, Box) και με διαδραστική παρουσία σε facebook, instagram και google το «Καφέ Της Λάμπης» έχει αναμφισβήτητα ένα από τα πιο μοντέρνα και σύγχρονα delivery service της περιοχής.

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κύριος Τάσος Νεοφυτίδης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, στα πλαίσια επανένταξης στην κανονικότητα μετά την καραντίνα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως ναι μεν κατά την διάρκεια της καραντίνας υπήρξε μια αυξημένη ζήτηση στις υπηρεσίες delivery, για τα μαγαζιά που λειτούργησαν με το delivery, αλλά τα μαγαζιά αυτά αποτελούσαν το 30% των cafe και η αύξηση υπήρξε επειδή το υπόλοιπο 70% ήταν κλειστά. Η κατανάλωση που δεν έγινε στα κλειστά μαγαζιά, δεν με μετατοπίστηκε ολόκληρη στα delivery αλλά μόνο ένα μικρό τμήμα αυτής. Οπότε ο κλάδος του café υπέστη και αυτός μεγάλο οικονομικό πλήγμα όπως και όλη η υπόλοιπη αγορά. Πλήγμα που ο κλάδος καλείται να καλύψει τώρα, αλλά με τα νέα μέτρα όπως για παράδειγμα τα μειωμένα τραπέζια, άρα και μειωμένους πελάτες, η κατάσταση στον τομέα της εστίασης συνεχίζει να είναι πολύ εύθραυστη.

Ως επίλογο αξίζει να αναφέρουμε πως η επιτυχία της επιχείρησης δεν οφείλεται στο νέας γενιάς επικοινωνιακό προφίλ της, αλλά στις κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί τόσο για τους καφέδες της όσο και για τα εδέσματα της. Το «Καφέ Της Λάμπης» είναι ανοιχτό εφτά μέρες την εβδομάδα από τις 05:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, ενώ η υπηρεσία delivery διαθέσιμη από τις 08:00 το πρωί ως της 20:30 το βράδυ.